Marijke Renes

 

 

   

Marijke Renes heeft in haar leven steeds de drang gevoeld - en dat is nog altijd zo – om creatief te zijn, om nieuwe dingen te maken, die een uiting zijn van haar verwondering over de natuur en het wonder van het leven. Zij kiest hiervoor gemengde technieken, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende soorten materialen, waaraan zij door toevoeging van o.a.  acrylverf, lijm, zand, krijt, O.I. inkt een nieuwe verrassende betekenis geeft. In haar atelier komt men in de betoverende wereld van de verzamelaar, die de vele voorwerpen, garens, bijzondere papiersoorten, textiel, kortom alles dat inspiratie oproept, nauwkeurig heeft gerangschikt in grote en kleine dozen, laden en kasten. 

Het creatief proces begint met een idee; daarna wordt bepaald hoe het aan te pakken en met welke middelen. Al werkende gebeurt het wel, dat intuītief het oorspronkelijke idee enigszins "verschuift", waardoor een schijnbare abstractie kan ontstaan. Op deze wijze ontstonden in de afgelopen jaren en recent o.a. werken geīnspireerd op het idee "verzamelingen", "etnische sieraden", "tas", "landschap", "dieren" en het steeds weer terugkerende thema "ritme en beweging". Het is haar streven om het daarbij gekozen materiaal zodanig te ordenen, samen te voegen en te bewerken, dat er een nieuwe eenheid ontstaat: beelden van harmonie, schoonheid en poëzie.

During many years exhibitions in several galleries in Holland and other countries with works in mixed technics, mostly reliëfs, using i.a. handmade paper, found objects, acryl paint, crayon, fiber material, Indian ink.

Patinas left by the passage of time and primitive tribal artifacts always are a source of inspiration. It is my intention to take up the challenge by combining, arranging and manipulating things of no importance to transform them into something new that, brought together, gives you the impression of an unexpected surprising unity, harmony and beauty. 

Marijke Renes  -  Jacques Perklaan 5  -  Heemstede  -  2106 EN  -  023-5292450  - 
 

 

 

 


 

startpagina
curriculum vitae
reliëfs
collages
assemblages

objecten-1
objecten-2